KEDY POTREBUJEM VÍZA?

Existuje niekoľko výnimiek, kedy sa povolenie ESTA na príchod do Spojených štátov neuplatňuje:

  • Ak máte v úmysle pricestovať do USA na palube leteckého dopravcu, ktorý nie je signatárom programu bezvízového styku;
  • Ak máte v úmysle navštíviť USA na viac ako 90 dní;
  • Ak sa domnievate, že sa na vás vzťahuje niektorý z dôvodov neprípustnosti podľa § 212 písm. a) zákona o prisťahovalectve a štátnom občianstve, mali by ste požiadať o neimigračné vízum;
  • Ak cestujete do Spojených štátov. na iný účel ako krátkodobý cestovný ruch alebo podnikanie.

Je dôležité vedieť, že vízum nie je to isté ako ESTA .

Najdôležitejším ustanovením ESTA je, že iba občania krajín zapojených do Programu bezvízového vstupu môžu požiadať a použiť ESTA ako formu cestovného povolenia. To znamená, že ak ste občanom jednej z krajín bezvízového programu a cestujete do Spojených štátov v súlade s pravidlami programu bezvízového styku, nemusíte získať víza.

Preto vo všetkých prípadoch, keď nie je možné použiť povolenie ESTA, bude potrebné vízum príslušného typu.

V pravidlách programu bezvízového styku sa uvádza, že povolenie ESTA môžu občania krajín programu bezvízového styku využiť len v týchto prípadoch:

  • Cestovanie do USA na maximálne 90 dní
  • Návšteva za účelom turistiky, tranzitu alebo podnikania
  • Prílet lietadlom alebo po mori

Ak ste napríklad občanom niektorej z krajín bezvízového programu, ale plánujete zostať v Amerike dlhšie ako 90 dní, budete musieť získať víza.

To znamená, že aj keď ste oprávnení cestovať do USA s povolením ESTA, nie vždy je možné ho využiť vzhľadom na pravidlá VWP.

Ak si nie ste istí, ako môžete využiť povolenie ESTA a či v rôznych situáciách potrebujete víza, obráťte sa na našich odborníkov, ktorí vám odpovedia na všetky otázky týkajúce sa bezvízového cestovania do Spojených štátov.

V niektorých prípadoch môžete potrebovať víza, ak vaša žiadosť o ESTA nebude z nejakého dôvodu schválená. Dôvodov môže byť viacero, ale je potrebné poznamenať, že ak vaša žiadosť ESTA nebola schválená, môžete mať problémy aj so získaním víz.

Ak si chcete byť istí, že ESTA môžete použiť na ďalšiu cestu do Spojených štátov, prečítajte si viac o bezvízovom styku v našom blogu alebo navštívte sekciu často kladených otázok .